Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Apteka S.C.w Nowym Dworze....
Na początek kilka słów na temat diety, o której poniżej. Dzieta została sprawdzona "na wielu osobach" w tym na autorze tej notatki. Kolosalną zaletą diety jest to, że nie czuje się głodu oraz to, że jest łatwa w stosowaniu. Dodatkowym bonusem jest zmiana przyzwyczajeń żywieniowych polegająca na wprowadzeniu do diety dużej ilości warzyw co po zakończeniu diety pomaga bez większego trudu zachować wagę przez dłuższy okres.
Podane niżej spadki wagi zależą od indywidualnych cech i mogą być mniejsze lub większe ale jakieś zawsze są. Ponieważ dieta obciąża nerki więc wskazane jest picie dużych ilości wody mineralnej -1,5 l dziennie. No i oczywiście wskazana jest konsultacja lekarska przed zastosowaniem diety. Na wszelki wypadek
I jedno warto zapamiętać - dodając warzyw do posiłków zwiększamy ich masę praktycznie nie zwiększając liczby kalorii co powoduje, że jedząc mniej kaloryczne posiłki nie odczuwamy głodu. Tak więc kanapka - a na kanapkę pomidor, ogórek itp. Powodzenia

Jak bez trudu dojść do idealnej wagi?

Dieta wymaga aby wykluczyć z niej węglowodany, aby organizm oczyścił się ze złogów tłuszczu. Nie będziecie głodni i nie musicie jeść trzy razy dziennie, możecie jeść ile chcecie.

Dietę należy rozpocząć w poniedziałek.

Po pierwszych sześciu dniach stracicie 6 kilogramów, każdego następnego dnia będziecie lżejsi o kilogram a w ciągu 24 dni można stracić do 20 kg na 100%.

Ale uwaga! Ani razu nie można zjeść nawet odrobiny chleba lub czegoś, co zawiera węglowodany bo to blokuje automatycznie topienie się tłuszczu.

Dietę można stosować do czasu osiągnięcia oczekiwanej wagi ciała. Po schudnięciu o 20 kg. w czasie miesiąca po zaprzestaniu stosowania diety potrzeba około 2 lat aby waga zaczęła wzrastać.

Zabronione jest jedzenie: chleba, wszelkiego pieczywa, mąki, ryżu, grochu, groszku, tartej bułki (panierowanie mięsa i warzyw) makaronów, orzeszków ziemnych, migdałów, orzechów, parówek, potraw zasmażanych.

Nie wolno jeść: żadnych wyrobów mlecznych – mleka, masła, śmietany, jogurtów, budyniów, kefirów, żadnych ciast i ciasteczek, cukru, czekolady, żadnych chipsów (słodkich i słonych), lodów, żadnych serów (białych i żółtych).

Żadnych owoców

Konieczne jest zażywanie witamin i minerałów od pierwszego dnia diety:

Vit. C – 1 dziennie
Vit. E – 1 dziennie
Wapno – 3x1
Magnez
Duovit 2x1
Vit. B complex 2x1


PRODUKTÓW, KTÓRE NIE SĄ WYMIENIONE, NIE MOŻNA JEŚĆ

Można jeść:

- wszystkie odmiany mięsa, jagnięce, cielęce, świńskie wołowe, gęsi, kaczki, indyki, wątróbki, mięso wędzone, kiełbasy, szynki – nie wolno jeść parówek.

- wszystkie odmiany ryb: morskie, słodkowodne. wszystkie rodzaje konserw rybnych z warzywami i bez (tuńczyk, sardynki itp.)

- wszystkie rodzaje sałat: świeża, zielona, papryka świeża i pieczona, pomidory, ogórki, włoszczyzna świeża i koszona, buraki, cebula, radicz, szpinak. Sałaty można przyprawiać olejami, octem i pieprzem.

- jaja pod wszystkimi postaciami.

- Warzywa: kalafior, szpinak, pory, kapusta włoska, kapusta kiszona i słodka, szparagi, karczochy, marchew, pietruszka, seler, kiszona rzepa itp.

- można pić wodę mineralną, tonic, czarną kawę i wszystkie rodzaje herbat bez cukru (można używać słodzika)

- można wypić 1 l. wina lub szprycera, ale dopiero po 6 dniach.